مصاحبه مهندس عسکری کارشناس انار با باشگاه خبرنگاران جوان

مصاحبه مهندس عسکری کارشناس انار با باشگاه خبرنگاران جوان

http://anareaskari.ir/wp-content/uploads/2017/11/%D8%A7%D9%86%D8%B9%DA%A9%D8%A7%D8%B3-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%88%D9%86%D9%87-3.jpg

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری
کارآفرین بهشهری در کارگاه خود انار و پوست آن را به محصول تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، در گوشه گوشه انارستان‌های مازنداران این روز‌ها زنان و مردان پر همتی را می‌بینی که فارغ از هر نسبت خویشاوندی به رسم همسایگی و سنت به جای مانده از پیش تاکنون وقتی وقت خودنمایی انار برسد دست در دست هم و پا همپای یکدیگر راهی انارستان‌ها می‌شوند تا دست هایشان آغوشی شود بر چیدن پوسته‌ای که یاقوت‌های سرخ و سفید را در خود گرفته است.

در حیاط‌ها و کوچه‌های شرق مازندران هم این روز‌ها فرصت برای تجدید دیداری دوباره فراهم آمده است آن هم به یمن آمدن انار وقتی زنان و دخترکان خانه و همسایگان گرد هم می‌آیند برای پوست گرفتن و دان کردن انار از پوسته‌های سخت سبز و سرخش.

با هر ضربه‌ای که بر سر انار فرود می‌آورند دانه هایش می‌ریزد و پوسته هایش نرم و نرم‌تر تا آنجا که از یاقوت‌های سرخ و سفید تهی می‌شود.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری

سرانجام پس از ساعت‌ها تلاش بی وقفه انار‌ها تبدیل به رب و ترشی می‌شود.

در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان بهشهر، دو کارخانه صنعتی فرآوری انار در دو نقطه شهرستان احداث شد که تولیدات آن‌ها شامل رب انار، سس انار، آب انار، شربت انار، مربا، مارمالاد، ژله انار، نوشابه، بستنی انار، ترشی، سرکه و لواشک انار است.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری
از برداشت انار در باغ تا فرآوری در کارگاه

آقای عسکری یکی از باغداران مازندرانی است که یک و نیم هکتار باغ انار در شهرستان بهشهر دارد.

عسکری باغدار بهشهری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: به همراه ۷ نفر از اعضای خانواده اش در به باغ انار رسیدگی می‌کنند و این روز‌ها مشغول برداشت انار هستند.

وی افزود: درختان این باغ ۲۲ ماهه است و در آینده‌ای نزدیک می‌توانیم از این باغ ۱۰۰ تن انار در یک هکتار برداشت کنیم.

این کارآفرین بهشهری گفت: وی مدت ۲ ماه است که مجوز فرآوری انار را هم گرفته است و با راه اندازی یک کارگاه ۱۰۰ متری، ۵ نفر را هم در این کارگاه مشغول به کار کرد.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری

یک خانم مشغول به کار در کارگاه آقای عسکری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: باغی که خودمان داشتیم آن باغ را راه انداختیم و چیدن محصولات و رسیده محصولات به این کارگاه با همت افراد مشغول به کار در این کارگاه انجام می‌شود.

وی افزود: افراد مشغول بکار در این کارگاه با هم فامیل هستند و درآمدی که در اینجا به دست می‌آید به تناسب کار‌های انجام شده تقسیم می‌شود.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری
فرآوری ۴ نوع محصول از انار

عسکری کارآفرین بهشهری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: کارگاه صنایع تبدیلی پودر انار و پودر پوست انار در شهرستان نکا فعال است و اکنون ۴ نوع محصول ازی انار در این کارگاه فرآوری می‌شود.

وی افزود: پودر انار، پودر پوست انار و دانه‌های خشک شده انار و انار‌های تازه در بسته بندی‌های مختلف تهیه می‌شود.

عسکری با بیان اینکه اعضای ۳ شرکت از کشور‌های کره، ژاپن و آلمان برای بازدید از این کارگاه به اینجا آمدند و از ما تقاضای نمونه محصول کردند، گفت: نمونه محصول ارسال شده تایید شد و قرار است به زودی به این سه کشور محصولاتمان را ارسال کنیم.

این کارآفرین بهشهری افزود: پودر پوست انار در لوازم آرایشی و بهداشتی و پودر دانه دانه انار به عنوان چاشنی غذا استفاده می‌شود.

عسکری گفت: محصول بعدی که قصد تولید آن را داریم، روغن هسته انار است که برای صنایع بهداشتی و آرایشی و دارویی از این روغن استفاده می‌شود و در حال حاضر در کشور‌های اروپایی هر لیتر روغن هسته انار ۳ تا ۴ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری

یکی از افراد مشغول به کار در این کارگاه در گفتگو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: پوست انار تازه را با درجه حرارت ۷۰ درجه سانتی گراد در این دستگاه قرار می‌دهیم و پوست پس از خشک شدن تبدیل به پودر می‌شود.
دریافت تسهیلات برای راه اندازی کارگاه فرآوری انار

هاشمی جانشین بسیج سازندگی سپاه کربلای مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،گفت: برای راه اندازی این کارگاه ۱۰۰ متری، آقای عسکری از بسیج سازندگی مازندران ۹۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرد و به کارآفرینان دیگر هم تسهیلات پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه در زمینه صنایع تبدیلی به هر نفر ۱۵ میلیون تومان وام پرداخت می‌شود، افزود: اگر متقاضیان به صورت شرکت تعاونی باشند به ۷ نفر از اعضای تعاونی وام ۱۰ درصد در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری

۲۵ رقم انار در انارستان مازندران که عمدتا در بخش شرقی مازندران پراکنده هستند، کشت می‌شود.

پیش بینی می‌شود از ۱۵۰۰ هکتار انارستان‌های مازندران نیز امسال ۲۰ هزار تن محصول برداشت شود.

فرآوری پوست انار با همت کارآفرین بهشهری

قیمت هر کیلوگرم انار در بازار مازندران ۴ تا ۵ هزار تومان است و ارزش محصول فرآوری شده با انار تا ۵ برابر میوه انار است.

این کارآفرین بهشهری از ۱۵۰ تن انار ۱۵ تن پودر استحصال و با فروش سالانه ۴۰۰ میلیون تومان درآمد کسب می‌کند.

گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *