خس سردخانه طبیعی نگهداری انار

خس سردخانه طبیعی نگهداری انار

http://anareaskari.ir/wp-content/uploads/2018/10/%D8%AE%D8%B3-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-3-1024x768.jpg

     بخشی از انار تولید شده در باغات کازرون با روش خس نگهداری می شود . خس ، سردخانه ای طبیعی برای نگهداری انار است . برای احداث خس ، کشاورزان حوضچه هایی به ابعاد تقریبی دو متر در سه متر و به عمق ۶۰ سانتیمتر حفر می کنند و داخل آن را با سنگهای رودخانه ای سنگ چین می کنند . سپس انارهای سالم برداشت شده از باغ را روی سنگ ها می چینند و روی آن ها را با شاخه درخت چنار می پوشانند . انارها در داخل خس حدود سه ماه بطور تازه می مانند و بتدریج به بازار عرضه می شوند.
http://anareaskari.ir/wp-content/uploads/2018/10/%D8%AE%D8%B3-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-1-1024x768.jpg
چیدن سنگ رودخانه ای در کف و اطراف حوضچه به این دلیل است که انار با سطح زمین ارتباط پیدا نکند و پوشاندن روی انار با برگ چنار بخاطر این است که اگر غیر از چنار باشد رنگ برگ ها به انار منتقل می شود و انار تغییر رنگ می دهد.
http://anareaskari.ir/wp-content/uploads/2018/10/%D8%AE%D8%B3-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-2-1024x768.jpg
وقتی باران روی خس می بارد آب از برگ ها و انار عبور می کند و از زیر سنگ ها خارج می شود.
تفاوت خس ( سردخانه طبیعی ) با سردخانه های صنعتی در این است که اناری که در سردخانه صنعتی نگه داری می شود پس از خارج شدن از سردخانه در مدت کوتاهی زیبایی ظاهری و طعم و رنگ خود را از دست می دهد ، ولی انار نگهداری شده در خس تا مدت زیادی دارای پوست سالم و شاداب و طعم طبیعی و واقعی انار است .

http://anareaskari.ir/wp-content/uploads/2018/10/%D8%AE%D8%B3-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-4-1024x768.jpg

منبع عکس ها : http://www.kazeroonnegah.ir

 

1+

کاربرانی که این مطلب را پسندیده اند:

  • avatar

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *