بیماری آفتاب سوختگی میوه انار sunburn

بیماری آفتاب سوختگی میوه انار sunburn

     اکثر ارقام انار موجود در کشور نسبت به تابش مستقيم نور خورشيد حساس مي باشند. پوست ميوه انار در اثر تابش شديد و مداوم نور آفتاب سوخته و حالت شادابي خود را از دست مي دهد و در نتيجه دانه‌هاي انار در آن قسمت رشد طبيعي نكرده و كوچك ، كم آب و تا حدودي بي رنگ باقي مي مانند. اين عارضه از مرغوبيت و بازارپسندي انار به نحو چشم گيري كاسته و موجب خسارت سنگيني به باغداران مي‌گردد.

عوامل آفتاب سوختگي میوه انار :
  • تابش مستقیم و تشعشعی نور خورشید اصلی ترین دلیل پدیده آفتاب‌سوختگی میوه انار می باشد .
  • يكي دیگر از عوامل آفتاب سوختگي میوه انار، طولاني بودن فاصله بین دوره های آبياري درختان است که موجب نرسيدن آب به پوست ميوه شده و قسمتي از میوه كه در معرض نور خورشيد (بخصوص در تابستان) قرار دارد ، آب خود را از دست داده و قهوه اي يا سياه مي شود .
درجه بندی آفتاب سوختگي میوه انار :

     بسته به شدت و مدت تابش نور آفتاب و اشعه های مضر آن بر روی میوه انار ، آفتاب سوختگي میوه انار در سه سطح آفتاب سوختگي ملايم ( شامل لکه هاي زردرنگ )، آفتاب سوختگي متوسط ( شامل لکه هاي برنزي و قهوه اي رنگ ) و آفتاب سوختگي زياد ( شامل لکه هاي سياه ) اتفاق می افتد .
روشهای مقابله با آفتاب سوختگي میوه انار :
  • تنظيم فواصل آبياري نسبت به احتياجات آبي درختان انار
  • جلوگيري از تابش مستقيم آفتاب به ميوه ( بخصوص در واريته هاي حساس )
  • انتخاب ارقام مقاوم و پوست كلفت (كلفتي پوست مقاومت در مقابل تابش آفتاب را افزايش مي دهد)
  • كاشت درختان انار در جهت مناسب (كشت هاي شرقي، غربي آفتاب سوختگي بيشتري دارد).
  • انجام هرس مناسب ( بايد دقت نمود كه درختان شديداً هرس نشده و يا به اصطلاح زياد لخت و عريان نگردند)
  • افزایش تراکم و سایه اندازی طبیعی درخت
  • استفاده از پودر کائولن
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *