آشپزی با انار / خوراک ها ۳۳ / دلمه بادمجان با رب انار

دلمه بادمجان با رب انار

http://anareaskari.ir/wp-content/uploads/2016/06/%D8%AF%D9%84%D9%85%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%85%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D8%A8-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1.jpg

مواد لازم:

بادمجان دلمه………۳ عدد

برنج  آبکش شده……..۱ پیمانه

لپه………………………۳/۱ پیمانه

گوشت چرخ کرده……۲۰۰ گرم

سبزی معطر خشک(ترخون -ریحون-شوید خشک-رزماری)…..۱تا ۲ قاشق غذاخوری

پیاز………….۱ عدد

پودر دارچین

زردچوبه

پاپریکا

رب گوجه فرنگی …….۱ قاشق غذاخوری

رب انار …………………۲ قاشق غذاخوری

دلمه غذای خوشمزه‌ای است که خوشبختانه فصل و زمان معینی ندارد. این غذا را در تمام فصل‌ها و ماه‌های سال می‌توانیدبپزید و نوش‌جان کنید. برای تهیه و طبخ دلمه باید به نکاتی دقت کنید تا غذای خوشمزه‌ای سر سفره بگذارید.

اولین نکته این که دلمه را می‌توانید هم با گوشت و هم بدون گوشت طبخ کنید. اگر گوشت قرمز برای شما یا سایر افراد خانواده ضرر دارد، از ریختن گوشت درون دلمه خودداری کنید.

سویا جایگزین مناسبی برای گوشت چرخکرده است و خواص بسیاری هم دارد. حالا که گوشت هم گران‌شده، تا آنجا که می‌توانید از سویا به‌جای گوشت یا همراه گوشت استفاده کنید. یعنی به جای نیمی از گوشت، سویا بریزید و مطمئن باشید غذای خوشمزه‌ای خواهید داشت.

و اما نکته دوم، یادتان باشد برای تهیه یک دلمه خوشمزه باید شعله گاز را ملایم کنید تا دلمه‌ها باز نشود و درست و حسابی بپزد.

همه ما می‌دانیم دلمه انواع مختلفی دارد مانند دلمه برگ مو، دلمه فلفل، دلمه بادمجان، دلمه کلم برگ و… اما نکته جالب آن که روش پخت تمام دلمه‌ها یکسان است. برای تهیه مواد داخل دلمه دو یا سه عدد پیاز را خلالی کرده و داخل روغن سرخ کنید. بعد نوبت گوشت است.

همان‌طور که گفتیم، ریختن گوشت در دلمه الزامی نیست. ۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده داخل پیاز سرخ شده بریزید.

مقداری سویا را هم به مدت نیم ساعت درون آب ولرم خیس بدهید سپس آن را درون آبکش بریزید و خوب فشار داده تا آبش گرفته شود. سپس سویا را هم داخل گوشت چرخ‌کرده ریخته و سرخ کنید.

مقداری رب گوجه فرنگی هم داخل مواد بریزید و زردچوبه را نیز اضافه کرده و بهم بزنید. در صورتی که مایل باشید می‌توانید رب گوجه‌فرنگی داخل گوشت و سویا نریزید. سپس این ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. یک ظرف آب روی حرارت بگذارید و مقدار یک و نیم پیمانه برنج را که از قبل خیس داده‌اید داخل آب جوش بریزید.

وقتی برنج نیم پز شد آن را درون آبکش ریخته و آن را هم کنار بگذارید. حالا نوبت لپه است. مقدار نیم پیمانه لپه را هم که از قبل خیس داده‌اید بپزید. وقتی لپه کاملا پخته شد، آن را نیز داخل آبکش ریخته و بگذارید تا سرد شود. البته ریختن لپه الزامی نیست.

می‌توانید لپه را از مجموع مواد حذف کنید. سبزی دلمه را که شامل تره، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه، نعنا و کمی شوید است، خوب پاک کرده و بشویید و بگذارید تا خشک شود. حالا سبزی‌ها را خرد کنید و داخل مواد بریزید.

شما می‌توانید سبزی دلمه را با گوشت و پیاز کمی تفت دهید و هم می‌توانید بدون سرخ‌کردن، داخل مواد بریزید.

حالا تمام مواد را داخل کاسه بزرگی ریخته و کاملا مخلوط کنید. نمک و فلفل را هم اضافه کرده و برای طعم‌دار کردن دلمه مقداری آبلیمو یا آب نارنج را همراه کمی شکر به مواد اضافه کنید.

روش دیگر این است که کمی سرکه و شکر را مخلوط کنید و داخل مواد بریزید و خوب مخلوط نمایید. رب انار هم برای افزودن به این مواد بسیار مناسب است.

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *