آشپزی با انار / خوراک ها ۳۲ / دلمه برگ کلم با رب انار
دلمه برگ کلم با رب انار
مواد اولیه :
برای ۵ نفر
برنج ۱پیمانه |
گوشت (چرخكرده) ۲۰۰گرم |
آب ۱چهارم پیمانه |
پیاز (نگینی شده) ![]() |
گوجه فرنگی (متوسط و نگینی شده) ![]() |
سیر ![]() |
جعفری (ساطوری شده) ۳قاشق سوپخوری |
رب انار ۴قاشق سوپخوری |
فلفل ۱قاشق چایخوری |
كره ۳۰گرم |
نمك به میزان لازم |
كلم برگ (حدود ۲كیلو) ۱عدد |
روغن به میزان لازم |
مواد سس :
آب ۲و نیم پیمانه |
رب انار ۴قاشق سوپخوری |
نمك به میزان لازم |
كاری (پودر) ۱قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت ۱ تا ۲ ساعت به همراه مقداری نمك خیس كنید. سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن كاملاً خارج شود. گوشت، آب، پیاز، گوجهفرنگی، ۱ تا ۲ حبه سیر رنده شده، جعفری، رب انار ،فلفل ،كره، نمك و فلفل را با برنج مخلوط كنید تا به خورد هم بروند. كلمبرگ را از وسط نصف كرده یا برگ برگ كنید. داخل آب و نمك در حال جوش بیندازید و بگذارید ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا كلمبرگها نرم شوند. سپس آبكش كرده بگذارید سرد شود. قسمت سفت وسط برگها را جدا كرده و به اندازه كف دست ببرید. مقداری از مایه دلمه را وسط برگ گذاشته و به شكل بقچهای یا رولت بپیچید. ته قابلمه را روغن ریخته و تعدادی برگ ته قابلمه بچینید. دلمهها را كنار هم روی برگها قرار دهید. وقتی یك ردیف چیده شد، ۲ تا ۳ حبه سیر روی دلمهها قرار داده و یك ردیف دیگر دلمه بچینید. همینطور تا آخر ادامه دهید. برای تهیه سس، آب، رب انار، نمك و پودر كاری را با هم مخلوط كرده و روی دلمهها بریزید سپس یك بشقاب روی دلمهها قرار دهید تا موقع پخت باز نشوند. به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه با حرارت ملایم بگذارید بپزد. وقتی آب دلمه كشیده شد در ظرف چیده، روی آن را با رب انار تزیین كنید.
منبع:
http://www.sooran.com/fa/recipes/2959/